Ta przeglądarka nie jest przez nas wspierana!
              Aby wyświetlić stronę poprawnie, użyj jednej z następujących przeglądarek:Uwaga!Jeśli będziesz kontynuować za pomocą tej przeglądarki, Twoje zakupy mogą się nie udać :(

              W piekarni Lidla jesteśmy prawie jak w małej piekarence, blisko Ciebie.

              Co nas wyróżnia?

              Codziennie świeże, smaczne i chrupiące pieczywo.

              Szeroka gama produktów, dostępnych przez cały dzień.

              Dokładamy wszelkich starań, aby nasze pieczywo było najwyższej jakości.


              Dzięki temu, zaspokajamy gusta wszystkich naszych klientów.

              Ciemna, chrupiąca, dobrze wypieczona skórka. Wilgotny miękisz. Otwarta struktura, większe pory. Niepowtarzalny, głęboki smak. Świeżość przez długi czas.

              CZAS

              Produkty na kamieniu rosną w spokoju, dzięki czemu niepowtarzalny smak ma czas się wytworzyć oraz stworzyć głębię.

              WYPIEK

              Kamień (wulkaniczny granit z włoskiego regionu Val D’Ossola) powoli, równomiernie nagrzewa się i bardzo długo magazynuje oraz utrzymuje wysoką temperaturę. Pieczenie na kamieniu ułatwia pochłanianie wilgoci z pieczonego ciasta. To gwarantuje, że spód pieczywa będzie idealnie zarumieniony i odpowiednio kruchy.

              FERMENTACJA

              Sercem produktów na kamieniu jest zawsze naturalny zakwas lub zaczyn - dojrzewają w procesie fermentacji wieloetapowej.

              SKÓRKA

              Sposób fermentacji, zakwas i wypiek razem tworzą kombinację, której efektem jest niepowtarzalnie chrupiąca, złotobrązowa skórka. Spód produktów jest dodatkowo posypany semoliną (durum) co zwiększa wrażenie chrupkości i nadaje rustykalny charakter.

              1. Doceń polskie

                Doskonały smak i wysoka jakość. To gwarancja produktów wyprodukowanych przez polskich producentów żywności.

              2. Piekarnia Nowakowski

                Pieczywo z rodzinnej piekarni, z tradycją i doświadczeniem od 1925 roku.