CO NAS WYRÓŻNIA?
ŚWIEŻOŚĆ I DOSTĘPNOŚĆ
Nasze pieczywo jest wypiekane kilka razy dzienne, dzięki temu jest zawsze świeże i chrupiące a także dostępne od rana do wieczora.
Z PIECA KAMIENNEGO
Ciemna, chrupiąca, dobrze wypieczona skórka, wilgotny miękisz, otwarta struktura, większe pory, głęboki smak i świeżość przez długi czas.
KARTA DUŻEJ RODZINY
Z kartą chleby i bułki - 10% taniej!
KUPUJĘ NIE MARNUJĘ
Kupuj taniej chleby, bułki i bagietki w wielopakach od rana oraz wybrane słodkie i słone przekąski wieczorem przed zamknięciem sklepu.
KRAJALNICA
Dostępna we wszystkich sklepach Lidl w Polsce.
PYSZNE, BO Z POLSKI!
Ponad 20 rodzajów wypieków z oznaczeniem Produkt Polski, wypieczone w 100% z polskiej mąki!
Chleb włoski
Chrupiące pieczywo z włoskim charakterem. Oryginalny kształt i niezwykle miękki miąższ.
Sprawdź składChleb w stylu rustykalnym
Chleb pszenny wypiekany na kamieniu. Pachnąca, chrupiąca skórka, na naturalnym zakwasie.
Sprawdź składChleb drwalski
Znakomity chleb z dodatkiem mąki żytniej z idealnie chrupiącą skórką.
Sprawdź skład
Chleb żytni bez drożdży
Prawdziwy chleb żytni wyprodukowany na naturalnym zakwasie.
Sprawdź składChleb wieloziarnisty
Chrupiący bochenek wzbogacony o ziarna siemienia lnianego, soi, słonecznika, sezamu i ziaren pszenicy.
Sprawdź składChleb pełen ziaren
Chleb mieszany żytnio-pszenny z dodatkiem fermentowanego kiełkującego ziarna żyta, nasion słonecznika i siemienia lnianego.
Sprawdź skład
Bułki i bagietki
Półbagietka
Mniejsza wersja bagietki - tak samo dużo pysznego smaku. Idealna na kanapki lub do maczania w sosach.
Sprawdź składBułka paryska
Apetyczny, delikatny miękisz zamknięty w rumianej, chrupiącej skórce - pieczywo wypiekane na kamieniu.
Sprawdź składPółbagietka wieloziarnista
Pieczywo pszenne z mieszanką nasion oraz dodatkiem mąki z pszenicy twardej, wstępnie pieczone na kamieniu.
Sprawdź skład
Ciabatta
Prawdziwy włoski przysmak. Lekko spłaszczone bułeczki z dużą porowatością ciasta, w które idealnie wsiąka masło lub oliwa.
Sprawdź składRogal maślany
Tradycyjny smak w zakręconym wydaniu. Apetyczny rogal z dodatkiem masła oraz mleka
Sprawdź składBułka kajzerka
Tradycyjna bułeczka z charakterystyczną gwiazdką.
Sprawdź skład
Bułka z kiełkami żyta
Delikatne wnętrze wzbogacone fermentowanymi kiełkującymi ziarnami żyta.
Sprawdź składKajzerka wieloziarnista
Tradycyjna bułeczka w oryginalnym wydaniu z chrupiącą skórką posypaną siemieniem lnianym, nasionami słonecznika i sezamu.
Sprawdź składBułka pszenno-żytnia z nasionami
Wyśmienity smak wzbogacony nasionami słonecznika i siemieniem lnianym.
Sprawdź skład
Bułka ziemniaczana z ziarnami
Bułka pszenna z dodatkiem płatków ziemniaczanych i mąki żytniej, z ziarnami.
Sprawdź składPrzekąska z serem
Apetyczna bułka z dodatkiem sera typu Ementaler.
Sprawdź składBułka bawarska
Dzięki specjalnej technologii produkcji, to wyśmienite pieczywo ługowane zyskuje charakterystyczną brązowawą skórkę a miękisz pozostaje delikatny i wilgotny.
Sprawdź skład
Precel
Wyjątkowy smak pieczywa ługowanego zamknięty w delikatnym miąższu i niezwykle chrupiącej, charakterystycznej skórce.
Sprawdź składFińskie pieczywo żytnie
Wyjątkowe i apetyczne pieczywo żytnie o tradycyjnym fińskim smaku. 100% mąka żytnia.
Sprawdź składFińskie pieczywo owsiane
Tradycyjny fiński smak zamknięty w niezwykle pachnącej i chrupiącej bułeczce. 100% mąka owsiana.
Sprawdź skład
Przekąski słodkie
Croissant maślany 27% masła
Rogalik o aksamitnym maślanym wnętrzu ukrytym w delikatnej i złocistej skórce.
Croissant maślany z nadzieniem orzechowym
Tradycyjny rogalik maślany wypieczony z delikatnego ciasta pfrancuskiego z rozpływającym się w ustach nadzieniem orzechowo-kakaowym.
Warkocz klonowy z orzechami pekan
Przekąska z ciasta półfrancuskiego z orzechami pekan i syropem klonowym.
Fantazja truskawkowa
Niezwykle soczyste nadzienie z truskawkami i kremem o smaku waniliowym zawinięte w kruche ciasto francuskie.
Ciastko z jabłkiem
Idealnie chrupiąca skórka ciasta francuskiego wypełnione przepysznym nadzieniem z jabłka.
Drożdżówka z budyniem
Drożdżówka z kremem budyniowym o smaku waniliowym.
Drożdżówka z serem
Przepyszne serowe nadzienie ukryte w tradycyjnej drożdżówce.
Pączek z nadzieniem wieloowocowym
Pączek z nadzieniem z wiśni, truskawek i malin, oprószony pudrem dekoracyjnym.
Milka donut
Pączek typu donut z czekoladą Milka Alpine Milk 20%.
Donut czekoladowy
Pączek z dziurką z ciasta drożdżowego smażonego oblany 16% czekoladą mleczną.
Donut Pinky
Donut z ciasta drożdżowego udekorowany różową polewą z białą posypką.
Przekąski słone
Bagietka z masłem czosnkowym
Idealnie wypieczona skórka, delikatny i miękki miękisz, z równomiernie rozprowadzonym masłem z dodatkiem czosnku i drobno posiekanej natki pietruszki.
Zapiekanka
Wyśmienita kompozycja z idealnie wypieczonej bagietki, pokrytej aromatycznymi pomidorami, kiełbasą wieprzową salami i serem edam.
Pizzerina
Mini Pizza z szynką i pieczarkami.
Mini Calzone
Pizza Mini Calzone - ciasto pszenne nadziewane przecierem pomidorowym i mozzarellą.
Frusta prosciutto
Mini Pizza – ciasto drożdżowe z przecierem z pomidorów, serem Mozzarella – podpuszczkowym, dojrzewającym i szynką wieprzową gotowaną.
Hot dog
Ulubiony przysmak, parówka wieprzowa otoczona sosem ketchupowo-musztardowym, otulona delikatnym ciastem półfrancuskim.
Pasztecik grzybowy
Niezwykle aromatyczny farsz z pieczarek i smażonej cebulki otulony delikatnym ciastem półfrancuskim.
Burek z serem i szpinakiem
Idealna przekąska z nadzieniem szpinakowo-serowym zamkniętym w niezwykle delikatnym cieście filo.
SPRAWDŹ PRZEPISY!
Croque madame
Pyszna kanapka inspirowana klasyką kuchni francuskiej. Dzięki dodatkowi aromatycznego sera munster i salami na pewno stanie się jednym z ulubionych dań śniadaniowych.
WIĘCEJPrecle z warzywami
Pieczona papryka, grillowana cukinia, rukola i kozi serek twarogowy to idealne dodatki do precla w wersji wegetariańskiej. Sprawdź, jak to się świetnie ze sobą łączy!
WIĘCEJWegetariańskie kanapki
To kanapka wypełniona wszystkim, co najlepsze! Doskonale się sprawdzi jako drugie śniadanie do pracy lub szkoły, a także podczas spotkań z bliskimi!
WIĘCEJ
Zielone kanapki na pieczywie razowym
Tak zielono, jak tylko się da! Jeśli chcesz, by Twoje śniadanie było lekkie, ale pożywne, przygotuj zielone kanapki na pieczywie razowym – w wegetariańskiej lub wegańskiej wersji.
WIĘCEJCiabatta z indykiem
Kanapki wcale nie muszą być nudne! Poznaj sposób Karola Okrasy na chrupiącą ciabattę z indykiem, boczkiem i warzywami!
WIĘCEJKanapki z pieczarkami twarogiem i chrzanem
W tej kanapce rządzą pieczarki! Ich wyjątkowy smak w połączeniu z twarogiem i chrzanem tworzy wyjątkowo udaną śniadaniową kompozycję. Sprawdź, jak to smakuje: także w wersji wegańskiej!
WIĘCEJ