Ta przeglądarka nie jest przez nas wspierana!
Aby wyświetlić stronę poprawnie, użyj jednej z następujących przeglądarek:Uwaga!Jeśli będziesz kontynuować za pomocą tej przeglądarki, Twoje zakupy mogą się nie udać :(

Nowa oferta pozwala na skomponowanie różnorodnej deski serów. W asortymencie pojawiły się sery pochodzące z różnych krajów, wyprodukowane z różnych rodzajów mleka, niekiedy z ciekawymi dodatkami, a co najważniejsze w lidlowych cenach.

Text And Image Section

Fourme d'Ambert

Kraj pochodzenia: Francja


Rodzaj mleka: krowie, pasteryzowane


Fourme d’Ambert to półtwardy ser z przerostem niebieskiej pleśni. Jego nazwa pochodzi od drewnianych cylindrów, w których dojrzewa. Ma kremowy, słono-pikantny smak i uznawany jest za jeden z najłagodniejszych serów z niebieską pleśnią. Dobrze sprawdzi się w sałatkach, tartach, zapiekankach, sosach i na klasycznej desce serów. Komponuje się z karmelizowaną gruszką i winogronami. Chroniona Nazwa Pochodzenia gwarantuje, że ser został wyprodukowany w regionie, z którego pochodzi.


Produkt jest dostępny w wybranych sklepach.

Text And Image Section

Niemiecki z orzechami

Kraj pochodzenia: Niemcy


Rodzaj mleka: krowie, pasteryzowane


Ser topiony o śmietankowo-orzechowym smaku, pokryty orzechami włoskimi. Dokonale sprawdzi się zarówno na desce serów, jak i na kanapce.


Produkt jest dostępny we wszystkich sklepach.


Text And Image Section

Gruyère

Kraj pochodzenia: Szwajcaria


Rodzaj mleka: krowie, niepasteryzowane


Gruyère AOP Réserve to znany szwajcarski klasyk o typowym ostrym, mocnym smaku. Zalicza się go do twardych, podpuszczkowych, długo dojrzewających serów. W odróżnieniu od większości szwajcarskich specjałów serowych, nie posiada dziur, charakteryzuje go natomiast gładka, lekko żółta konsystencja. Wraz z upływem czasu dojrzewania zmienia smak, staje się bardziej wyrazisty i złożony. Pochodzenie, skład, sposób produkcji oraz nazwa chronione są znakiem AOP. Gruyere oferowany w ramach Deski Serów Lidla dojrzewał 10 miesięcy.


Produkt jest dostępny we wszystkich sklepach.

Text And Image Section

Rolada kozia

Kraj pochodzenia: Holandia


Rodzaj mleka: kozie pasteryzowane


Delikatna rolada z koziego mleka , pokryta aksamitną białą pleśnią, o śmietankowym smaku, łagodnym na początku okresu dojrzewania i intensywniejszym pod koniec.

obowiązkowy składnik deski serów, jak również zdecydowana nuta smakowa w sałatce, zapiekance bądź tarcie.

tworzy zgrany duet z winem, owocami, masłem orzechowym oraz miodem, a także konfiturą figowa i dżemem malinowym.


Produkt jest dostępny we wszystkich sklepach.

Text And Image Section

Mimolette

Kraj pochodzenia: Holandia


Rodzaj mleka: krowie pasteryzowane


Mimolette, to ser podpuszczkowy, dojrzewający. Produkowany z mleka krowiego, soli i kultur bakterii, co sprawia, że bogaty jest w wartości odżywcze.

Charakterystycznym znakiem rozpoznawczym tego sera jest jego intensywny, pomarańczowy kolor. Do jego produkcji wykorzystuje się naturalny barwnik, który pozyskiwany jest z nasion arnoty właściwej.

Doskonały do sałatek, gorących dań smażonych oraz zapiekanych, ważny składnik deski serów.

Text And Image Section

Cambozola

Kraj pochodzenia: Niemcy


Rodzaj mleka: krowie pasteryzowane


Ser miękki z porostem białej i przerostem niebieskiej pleśni, o mocno kremowej konsystencji. inspirujące połączenie naturalnego smaku z pikantną nutą, właściwą dla niebieskiej pleśni. idealny ser do sałatek, dań na zimno i na gorąco. wyśmienity na kanapce i na desce serowej. do sera pleśniowego cambozola najlepiej pasują wina białe.

, w towarzystwie owoców. jest doskonałym składnikiem sałatek oraz dań na gorąco. do sera Cambozola polecane są delikatne, półwytrawne wina białe.