Ta przeglądarka nie jest przez nas wspierana!
                                                                                                                                              Aby wyświetlić stronę poprawnie, użyj jednej z następujących przeglądarek:Uwaga!Jeśli będziesz kontynuować za pomocą tej przeglądarki, Twoje zakupy mogą się nie udać :(

                                                                                                                                              Nowa oferta pozwala na skomponowanie różnorodnej deski serów. W asortymencie pojawiły się sery pochodzące z różnych krajów, wyprodukowane z różnych rodzajów mleka, niekiedy z ciekawymi dodatkami, a co najważniejsze w lidlowych cenach.

                                                                                                                                              Text And Image Section

                                                                                                                                              Fourme d'Ambert

                                                                                                                                              Kraj pochodzenia: Francja


                                                                                                                                              Rodzaj mleka: krowie, pasteryzowane


                                                                                                                                              Fourme d’Ambert to półtwardy ser z przerostem niebieskiej pleśni. Jego nazwa pochodzi od drewnianych cylindrów, w których dojrzewa. Ma kremowy, słono-pikantny smak i uznawany jest za jeden z najłagodniejszych serów z niebieską pleśnią. Dobrze sprawdzi się w sałatkach, tartach, zapiekankach, sosach i na klasycznej desce serów. Komponuje się z karmelizowaną gruszką i winogronami. Chroniona Nazwa Pochodzenia gwarantuje, że ser został wyprodukowany w regionie, z którego pochodzi.


                                                                                                                                              Produkt jest dostępny w wybranych sklepach.

                                                                                                                                              Text And Image Section

                                                                                                                                              Niemiecki z orzechami

                                                                                                                                              Kraj pochodzenia: Niemcy


                                                                                                                                              Rodzaj mleka: krowie, pasteryzowane


                                                                                                                                              Ser topiony o śmietankowo-orzechowym smaku, pokryty orzechami włoskimi. Dokonale sprawdzi się zarówno na desce serów, jak i na kanapce.


                                                                                                                                              Produkt jest dostępny we wszystkich sklepach.


                                                                                                                                              Text And Image Section

                                                                                                                                              Gruyère

                                                                                                                                              Kraj pochodzenia: Szwajcaria


                                                                                                                                              Rodzaj mleka: krowie, niepasteryzowane


                                                                                                                                              Gruyère AOP Réserve to znany szwajcarski klasyk o typowym ostrym, mocnym smaku. Zalicza się go do twardych, podpuszczkowych, długo dojrzewających serów. W odróżnieniu od większości szwajcarskich specjałów serowych, nie posiada dziur, charakteryzuje go natomiast gładka, lekko żółta konsystencja. Wraz z upływem czasu dojrzewania zmienia smak, staje się bardziej wyrazisty i złożony. Pochodzenie, skład, sposób produkcji oraz nazwa chronione są znakiem AOP. Gruyere oferowany w ramach Deski Serów Lidla dojrzewał 10 miesięcy.


                                                                                                                                              Produkt jest dostępny we wszystkich sklepach.

                                                                                                                                              Text And Image Section

                                                                                                                                              Rolada kozia

                                                                                                                                              Kraj pochodzenia: Holandia


                                                                                                                                              Rodzaj mleka: kozie pasteryzowane


                                                                                                                                              Delikatna rolada z koziego mleka , pokryta aksamitną białą pleśnią, o śmietankowym smaku, łagodnym na początku okresu dojrzewania i intensywniejszym pod koniec.

                                                                                                                                              obowiązkowy składnik deski serów, jak również zdecydowana nuta smakowa w sałatce, zapiekance bądź tarcie.

                                                                                                                                              tworzy zgrany duet z winem, owocami, masłem orzechowym oraz miodem, a także konfiturą figowa i dżemem malinowym.


                                                                                                                                              Produkt jest dostępny we wszystkich sklepach.

                                                                                                                                              Text And Image Section

                                                                                                                                              Mimolette

                                                                                                                                              Kraj pochodzenia: Holandia


                                                                                                                                              Rodzaj mleka: krowie pasteryzowane


                                                                                                                                              Mimolette, to ser podpuszczkowy, dojrzewający. Produkowany z mleka krowiego, soli i kultur bakterii, co sprawia, że bogaty jest w wartości odżywcze.

                                                                                                                                              Charakterystycznym znakiem rozpoznawczym tego sera jest jego intensywny, pomarańczowy kolor. Do jego produkcji wykorzystuje się naturalny barwnik, który pozyskiwany jest z nasion arnoty właściwej.

                                                                                                                                              Doskonały do sałatek, gorących dań smażonych oraz zapiekanych, ważny składnik deski serów.

                                                                                                                                              Text And Image Section

                                                                                                                                              Cambozola

                                                                                                                                              Kraj pochodzenia: Niemcy


                                                                                                                                              Rodzaj mleka: krowie pasteryzowane


                                                                                                                                              Ser miękki z porostem białej i przerostem niebieskiej pleśni, o mocno kremowej konsystencji. inspirujące połączenie naturalnego smaku z pikantną nutą, właściwą dla niebieskiej pleśni. idealny ser do sałatek, dań na zimno i na gorąco. wyśmienity na kanapce i na desce serowej. do sera pleśniowego cambozola najlepiej pasują wina białe.

                                                                                                                                              , w towarzystwie owoców. jest doskonałym składnikiem sałatek oraz dań na gorąco. do sera Cambozola polecane są delikatne, półwytrawne wina białe.