Ta przeglądarka nie jest przez nas wspierana!
                                                                                                      Aby wyświetlić stronę poprawnie, użyj jednej z następujących przeglądarek:Uwaga!Jeśli będziesz kontynuować za pomocą tej przeglądarki, Twoje zakupy mogą się nie udać :(

                                                                                                      Nowa oferta pozwala na skomponowanie różnorodnej deski serów. W asortymencie pojawiły się sery pochodzące z różnych krajów, wyprodukowane z różnych rodzajów mleka, niekiedy z ciekawymi dodatkami, a co najważniejsze w lidlowych cenach.

                                                                                                      Text And Image Section

                                                                                                      Blu Fou

                                                                                                      Kraj pochodzenia: Austria


                                                                                                      Rodzaj mleka: krowie, pasteryzowane


                                                                                                      Ser pleśniowy o delikatnej, kremowej konsystencji i wykwintnym aromacie. Niebieska pleśń, zwana też pleśnią penicilium roqueforti, nadaje mu wyrazisty aromat. Polecany jako mocny akcent na deskę serów, do sałatek, farszów, sosów i zapiekanek.


                                                                                                      Produkt jest dostępny w wybranych sklepach.

                                                                                                      Text And Image Section

                                                                                                      Niderlandzki z zielonym pesto

                                                                                                      Kraj pochodzenia: Niderlandy


                                                                                                      Rodzaj mleka: Krowie, pasteryzowane


                                                                                                      Ser z dodatkiem czosnku i bazylii, charakteryzuje się intensywnie zieloną barwą oraz delikatnym ziołowym smakiem. Dobrze pasuje do pizzy, kanapek oraz na deskę serów.


                                                                                                      Produkt jest dostępny we wszystkich sklepach.

                                                                                                      Text And Image Section

                                                                                                      Fourme d'Ambert

                                                                                                      Kraj pochodzenia: Francja


                                                                                                      Rodzaj mleka: krowie, pasteryzowane


                                                                                                      Fourme d’Ambert to półtwardy ser z przerostem niebieskiej pleśni. Jego nazwa pochodzi od drewnianych cylindrów, w których dojrzewa. Ma kremowy, słono-pikantny smak i uznawany jest za jeden z najłagodniejszych serów z niebieską pleśnią. Dobrze sprawdzi się w sałatkach, tartach, zapiekankach, sosach i na klasycznej desce serów. Komponuje się z karmelizowaną gruszką i winogronami. Chroniona Nazwa Pochodzenia gwarantuje, że ser został wyprodukowany w regionie, z którego pochodzi.


                                                                                                      Produkt jest dostępny w wybranych sklepach.

                                                                                                      Text And Image Section

                                                                                                      Niemiecki z orzechami

                                                                                                      Kraj pochodzenia: Niemcy


                                                                                                      Rodzaj mleka: krowie, pasteryzowane


                                                                                                      Ser topiony o śmietankowo-orzechowym smaku, pokryty orzechami włoskimi. Dokonale sprawdzi się zarówno na desce serów, jak i na kanapce.


                                                                                                      Produkt jest dostępny we wszystkich sklepach.


                                                                                                      Text And Image Section

                                                                                                      Gruyère

                                                                                                      Kraj pochodzenia: Szwajcaria


                                                                                                      Rodzaj mleka: krowie, niepasteryzowane


                                                                                                      Gruyère AOP Réserve to znany szwajcarski klasyk o typowym ostrym, mocnym smaku. Zalicza się go do twardych, podpuszczkowych, długo dojrzewających serów. W odróżnieniu od większości szwajcarskich specjałów serowych, nie posiada dziur, charakteryzuje go natomiast gładka, lekko żółta konsystencja. Wraz z upływem czasu dojrzewania zmienia smak, staje się bardziej wyrazisty i złożony. Pochodzenie, skład, sposób produkcji oraz nazwa chronione są znakiem AOP. Gruyere oferowany w ramach Deski Serów Lidla dojrzewał 10 miesięcy.


                                                                                                      Produkt jest dostępny we wszystkich sklepach.

                                                                                                      Text And Image Section

                                                                                                      Pecorino z chilli

                                                                                                      Kraj pochodzenia: Włochy


                                                                                                      Rodzaj mleka: owcze, pasteryzowane


                                                                                                      Ser Pecorino z czerwoną papryczką chili to ser wytwarzany z pasteryzowanego mleka owczego z dodatkiem papryczki chili. Mocny smak papryczki doskonale współgra z delikatnością sera, tworząc wspaniały przykład równowagi śródziemnomorskich smaków. Dobrze sprawdzi się na desce serów, kanapce, w sałatce, zapiekance.


                                                                                                      Produkt jest dostępny w wybranych sklepach.

                                                                                                      Text And Image Section

                                                                                                      Pecorino

                                                                                                      Kraj pochodzenia: Włochy


                                                                                                      Rodzaj mleka: owcze, pasteryzowane


                                                                                                      Ten tradycyjny ser z Sardynii ujmuje delikatnym aromatem owczego mleka w połączeniu z intensywną, pikantną nutą. Lekko ziarnista tekstura i posmak (typowe dla włoskich, twardych serów z wł. grana) nadają mu wyjątkowy charakter. Dobrze sprawdzi się na desce serów, kanapce, w sałatce, zapiekance.


                                                                                                      Produkt jest dostępny w wybranych sklepach.