Ta przeglądarka nie jest przez nas wspierana!
              Aby wyświetlić stronę poprawnie, użyj jednej z następujących przeglądarek:Uwaga!Jeśli będziesz kontynuować za pomocą tej przeglądarki, Twoje zakupy mogą się nie udać :(

              Nowa oferta pozwala na skomponowanie różnorodnej deski serów. W asortymencie pojawiły się sery pochodzące z różnych krajów, wyprodukowane z różnych rodzajów mleka, niekiedy z ciekawymi dodatkami, a co najważniejsze w lidlowych cenach.

              Blu Fou

              Kraj pochodzenia: Austria


              Rodzaj mleka: krowie, pasteryzowane


              Ser pleśniowy o delikatnej, kremowej konsystencji i wykwintnym aromacie. Niebieska pleśń, zwana też pleśnią penicilium roqueforti, nadaje mu wyrazisty aromat. Polecany jako mocny akcent na deskę serów, do sałatek, farszów, sosów i zapiekanek.


              Produkt jest dostępny w wybranych sklepach.

              Niderlandzki z zielonym pesto

              Kraj pochodzenia: Niderlandy


              Rodzaj mleka: Krowie, pasteryzowane


              Ser z dodatkiem czosnku i bazylii, charakteryzuje się intensywnie zieloną barwą oraz delikatnym ziołowym smakiem. Dobrze pasuje do pizzy, kanapek oraz na deskę serów.


              Produkt jest dostępny we wszystkich sklepach.

              Fourme d'Ambert

              Kraj pochodzenia: Francja


              Rodzaj mleka: krowie, pasteryzowane


              Fourme d’Ambert to półtwardy ser z przerostem niebieskiej pleśni. Jego nazwa pochodzi od drewnianych cylindrów, w których dojrzewa. Ma kremowy, słono-pikantny smak i uznawany jest za jeden z najłagodniejszych serów z niebieską pleśnią. Dobrze sprawdzi się w sałatkach, tartach, zapiekankach, sosach i na klasycznej desce serów. Komponuje się z karmelizowaną gruszką i winogronami. Chroniona Nazwa Pochodzenia gwarantuje, że ser został wyprodukowany w regionie, z którego pochodzi.


              Produkt jest dostępny w wybranych sklepach.

              Gruyère

              Kraj pochodzenia: Szwajcaria


              Rodzaj mleka: krowie, niepasteryzowane


              Gruyère AOP Réserve to znany szwajcarski klasyk o typowym ostrym, mocnym smaku. Zalicza się go do twardych, podpuszczkowych, długo dojrzewających serów. W odróżnieniu od większości szwajcarskich specjałów serowych, nie posiada dziur, charakteryzuje go natomiast gładka, lekko żółta konsystencja. Wraz z upływem czasu dojrzewania zmienia smak, staje się bardziej wyrazisty i złożony. Pochodzenie, skład, sposób produkcji oraz nazwa chronione są znakiem AOP. Gruyere oferowany w ramach Deski Serów Lidla dojrzewał 10 miesięcy.


              Produkt jest dostępny we wszystkich sklepach.

              Niemiecki z orzechami

              Kraj pochodzenia: Niemcy


              Rodzaj mleka: krowie, pasteryzowane


              Ser topiony o śmietankowo-orzechowym smaku, pokryty orzechami włoskimi. Dokonale sprawdzi się zarówno na desce serów, jak i na kanapce.


              Produkt jest dostępny we wszystkich sklepach.


              Pecorino

              Kraj pochodzenia: Włochy


              Rodzaj mleka: owcze, pasteryzowane


              Ten tradycyjny ser z Sardynii ujmuje delikatnym aromatem owczego mleka w połączeniu z intensywną, pikantną nutą. Lekko ziarnista tekstura i posmak (typowe dla włoskich, twardych serów z wł. grana) nadają mu wyjątkowy charakter. Dobrze sprawdzi się na desce serów, kanapce, w sałatce, zapiekance.


              Produkt jest dostępny w wybranych sklepach.

              Pecorino z chilli

              Kraj pochodzenia: Włochy


              Rodzaj mleka: owcze, pasteryzowane


              Ser Pecorino z czerwoną papryczką chili to ser wytwarzany z pasteryzowanego mleka owczego z dodatkiem papryczki chili. Mocny smak papryczki doskonale współgra z delikatnością sera, tworząc wspaniały przykład równowagi śródziemnomorskich smaków. Dobrze sprawdzi się na desce serów, kanapce, w sałatce, zapiekance.


              Produkt jest dostępny w wybranych sklepach.