Nowa oferta pozwala na skomponowanie r贸偶norodnej deski ser贸w. W asortymencie pojawi艂y si臋 sery pochodz膮ce z r贸偶nych kraj贸w, wyprodukowane z r贸偶nych rodzaj贸w mleka, niekiedy z ciekawymi dodatkami, a co najwa偶niejsze w lidlowych cenach.
Fourme d'Ambert
Kraj pochodzenia: Francja
Rodzaj mleka: krowie, pasteryzowane
Fourme d鈥橝mbert to p贸艂twardy ser z przerostem niebieskiej ple艣ni. Jego nazwa pochodzi od drewnianych cylindr贸w, w kt贸rych dojrzewa. Ma kremowy, s艂ono-pikantny smak i uznawany jest za jeden z naj艂agodniejszych ser贸w z niebiesk膮 ple艣ni膮. Dobrze sprawdzi si臋 w sa艂atkach, tartach, zapiekankach, sosach i na klasycznej desce ser贸w. Komponuje si臋 z karmelizowan膮 gruszk膮 i winogronami. Chroniona Nazwa Pochodzenia gwarantuje, 偶e ser zosta艂 wyprodukowany w regionie, z kt贸rego pochodzi.
Produkt jest dost臋pny w wybranych sklepach.
Niemiecki z orzechami
Kraj pochodzenia: Niemcy
Rodzaj mleka: krowie, pasteryzowane
Ser topiony o 艣mietankowo-orzechowym smaku, pokryty orzechami w艂oskimi. Dokonale sprawdzi si臋 zar贸wno na desce ser贸w, jak i na kanapce.
Produkt jest dost臋pny we wszystkich sklepach.
Gruy猫re
Kraj pochodzenia: Szwajcaria
Rodzaj mleka: krowie, niepasteryzowane
Gruy猫re AOP R茅serve to znany szwajcarski klasyk o typowym ostrym, mocnym smaku. Zalicza si臋 go do twardych, podpuszczkowych, d艂ugo dojrzewaj膮cych ser贸w. W odr贸偶nieniu od wi臋kszo艣ci szwajcarskich specja艂贸w serowych, nie posiada dziur, charakteryzuje go natomiast g艂adka, lekko 偶贸艂ta konsystencja. Wraz z up艂ywem czasu dojrzewania zmienia smak, staje si臋 bardziej wyrazisty i z艂o偶ony. Pochodzenie, sk艂ad, spos贸b produkcji oraz nazwa chronione s膮 znakiem AOP. Gruyere oferowany w ramach Deski Ser贸w Lidla dojrzewa艂 10 miesi臋cy.
Produkt jest dost臋pny we wszystkich sklepach.
Rolada kozia
Kraj pochodzenia: Holandia
Rodzaj mleka: kozie pasteryzowane
Delikatna rolada z koziego mleka , pokryta aksamitn膮 bia艂膮 ple艣ni膮, o 艣mietankowym smaku, 艂agodnym na pocz膮tku okresu dojrzewania i intensywniejszym pod koniec.
obowi膮zkowy sk艂adnik deski ser贸w, jak r贸wnie偶 zdecydowana nuta smakowa w sa艂atce, zapiekance b膮d藕 tarcie.
tworzy zgrany duet z winem, owocami, mas艂em orzechowym oraz miodem, a tak偶e konfitur膮 figowa i d偶emem malinowym.
Produkt jest dost臋pny we wszystkich sklepach.
Mimolette
Kraj pochodzenia: Holandia
Rodzaj mleka: krowie pasteryzowane
Mimolette, to ser podpuszczkowy, dojrzewaj膮cy. Produkowany z mleka krowiego, soli i kultur bakterii, co sprawia, 偶e bogaty jest w warto艣ci od偶ywcze.
Charakterystycznym znakiem rozpoznawczym tego sera jest jego intensywny, pomara艅czowy kolor. Do jego produkcji wykorzystuje si臋 naturalny barwnik, kt贸ry pozyskiwany jest z nasion arnoty w艂a艣ciwej.
Doskona艂y do sa艂atek, gor膮cych da艅 sma偶onych oraz zapiekanych, wa偶ny sk艂adnik deski ser贸w.
Cambozola
Kraj pochodzenia: Niemcy
Rodzaj mleka: krowie pasteryzowane
Ser mi臋kki z porostem bia艂ej i przerostem niebieskiej ple艣ni, o mocno kremowej konsystencji. inspiruj膮ce po艂膮czenie naturalnego smaku z pikantn膮 nut膮, w艂a艣ciw膮 dla niebieskiej ple艣ni. idealny ser do sa艂atek, da艅 na zimno i na gor膮co. wy艣mienity na kanapce i na desce serowej. do sera ple艣niowego cambozola najlepiej pasuj膮 wina bia艂e.
, w towarzystwie owoc贸w. jest doskona艂ym sk艂adnikiem sa艂atek oraz da艅 na gor膮co. do sera Cambozola polecane s膮 delikatne, p贸艂wytrawne wina bia艂e.