
Wyjątkowe Święta Bożego Narodzenia? Oczywiście, że z Lidl i Kingą Paruzel!
Codziennie, od 1 do 24 grudnia, czekać będą na Ciebie nowe, świąteczne inspiracje. Wypróbuj przepisy Kuchni Lidla i poznaj nasze pomysły na prezenty oraz kreatywne sposoby na dekorację domu. Tegoroczne święta będą pyszne, pełne radości i piękne – po prostu wyjątkowe!
Codzienne inspiracje!
DZIEŃ 1 | Konfitura z żurawiny i mandarynekZaczynamy "świąteczne odliczanie" wyśmienitym przepisem. Aromatyczna konfitura świetnie sprawdzi się jako świąteczny prezent dla najbliższych. Na słoiczek wystarczy nakleić etykietę i gotowe!
DZIEŃ 2 | Girlanda z cytrusówWyczaruj z Kingą Paruzel pachnącą girlandę w duchu zero waste. Oryginalna dekoracja wypełni dom zapachem cytrusów i wprowadzi Cię w świąteczny nastrój.
DZIEŃ 3 | Bezglutenowy keks świątecznyWilgotny i aromatyczny, a do tego bezglutenowy – keks w stylu angielskim będzie pysznym dodatkiem do świątecznej kawy. Keks sprawdzi się też w roli smacznego podarunku dla rodziny lub przyjaciół.
DZIEŃ 4 | Świąteczna foccaciaFocaccia na święta? W Kuchni Lidla wszystko jest możliwe! Wypróbuj przepis Kingi i przygotuj aromatyczną przekąskę!
DZIEŃ 5 | Pyszne zawieszkiZadanie na dziś to ciasteczkowe zawieszki z pysznego, maślanego ciasta. Wypróbuj przepis Kingi Paruzel i stwórz coś niepowtarzalnego.
DZIEŃ 6 | Dyfuzor zapachowyStwórz swój własny świąteczny zapach do domu. Dyfuzor zapachowy to fantastyczny pomysł na prezent lub piękny dodatek do każdego wnętrza.
DZIEŃ 7 | Świąteczne bułeczkiPuszyste, kolorowe i zawsze udane. Drożdżowe, wytrawne bułeczki z kolorowymi posypkami. Idealne na świąteczne party lub po prostu na czas świętowania.
DZIEŃ 8 | Dekoracje z piernikaZadanie na dziś to błyskawiczne pierniczki. Szybko przyrządzisz je z pomocą robota Monsieur Cuisine. Następnie pięknie je udekoruj razem z Kingą Paruzel.
DZIEŃ 9 | Kulinarny prezentownikPrzygotuj prezentownik z wykorzystaniem kuchennych akcesoriów oraz produktów Deluxe. To świetny pomysł na wyjątkowy prezent!
DZIEŃ 10 | Świeczniki z papieru i słoikówSekret tkwi w prostocie. Z pomocą papieru do pieczenia oraz słoików przygotujesz niebanalne dekoracje.
DZIEŃ 11 | Choinkowe popsyCiasteczkowe lizaki w kształcie choinek na słodko? A może w wersji na wytrwanie? Te wykonane wg przepisu Kingi są proste i pyszne!
DZIEŃ 12 | Peelingi do ciałaDziś pomożemy Wam wyczarować naturalne, obłędnie pachnące peelingi do ciała. Jeden cukrowy z kawy i pomarańczy – pobudzający do działania. Drugi solny z rozmarynem i cytryną – aromatycznie relaksujący.
DZIEŃ 13 | Sałatka śledziowa z piernikiemKorzenne nuty i lekko słodki smak piernika cudownie komponują się ze słonym śledziem i kwaśnym ogórkiem. Kto spróbuje, ten nie pożałuje!
DZIEŃ 14 | Czekoladowe łyżeczkiCzekoladowe łyżeczki można traktować jak lizaki lub dodawać do świątecznego kakao, ciepłego mleka czy kawy. Sprawdź jak je przygotować!
DZIEŃ 15 | Wegańska pieczeńDynia piżmowa wypełniona warzywnym farszem doskonale sprawdzi się w roli roślinnej pieczeni! Sprawdź, jak wytrawne i słodkie smaki łączą się ze sobą w tym wyjątkowym przepisie!
DZIEŃ 16 | Świąteczne trifleTrifle to warstwowy deser inspirowany kuchnią krajów anglosaskich. Idealnie sprawdzi się wtedy, gdy chcesz przygotować coś, co łatwo będzie można podzielić między gości.
DZIEŃ 17 | Świąteczna owsiankaŚniadanie to bardzo ważny posiłek! Wypróbuj przepis na rozgrzewającą i pachnącą świętami owsiankę, którą przygotujesz w mig w swoim MC Smart!
DZIEŃ 18 | Świąteczny obiadSzukasz pomysłu na świąteczny obiad? Wypróbuj propozycję Kingi Paruzel -Rozpływająca się w ustach kaczka z chrupiącą skórką, podana w towarzystwie puree z pieczonych ziemniaków i fasolki z masłem ziołowo-żurawinowym.
DZIEŃ 19 | Hummus grzybowyNietypowe połączenie smaków – wyrazisty hummus z dodatkiem kremu grzybowego! To niesamowicie pyszne danie ma szansę zagościć na Twoim świątecznym stole.
DZIEŃ 20 | Łosoś w sosie czosnkowymDziś przychodzimy z inspiracją na łososia w kremowym sosie czosnkowym. Soczystość łososia w połączeniu z aksamitnym sosem tworzy danie, które jest wspaniałym kulinarnym doświadczeniem.
DZIEŃ 21 | Winietki z rozmarynuNadeszła pora, aby przygotować dekorację świątecznego stołu! Winietki z rozmarynu wniosą do wnętrza odrobinę natury i piękny zapach.
DZIEŃ 22 | Poncz mocktailBezalkoholowy poncz pachnący owocami to świetny pomysł na świąteczny napój. Przygotujesz go w kilka minut i nie będziesz potrzebować do tego skomplikowanego sprzętu!
DZIEŃ 23 | Ozdoby z serwetekZadanie na dziś to piękne ozdoby z serwetek! Stwórz razem z Kingą Paruzel niepowtarzalne choinki i kokardki na filiżanki.
DZIEŃ 24 | Czas na wdzięcznośćTo już ostatnie okienko w naszym kalendarzu. Sprawdź, co się w nim kryje.
Materiały do pobrania
Dzień 1 | Konfitura z żurawin i mandarynek - etykiety
Dzień 3 | Bezglutenowy keks świąteczny - etykiety
Dzień 6 | Dyfuzor zapachowy - etykiety
Dzień 8 | Dekoracje z piernika - szablony
Dzień 12 | Peelingi do ciała - etykiety
