W piekarni Lidla jesteśmy jak w małej piekarence, blisko Ciebie.
 
Każdy z nas ma swoje ulubione pieczywo, dlatego nasza oferta jest bogata i zróżnicowana.

Dzięki temu, zaspokajamy gusta wszystkich naszych klientów.

co nas wyróżnia?

Dostępność
Różnorodność
Świeżość

Codziennie świeże, smaczne i chrupiące. Szeroka gama produktów, dostępnych przez cały dzień. Dokładamy wszelkich starań, aby nasze pieczywo było najwyższej jakości.

PIECZYWO Z PIECA KAMIENNEGO

Ciemna, chrupiąca, dobrze wypieczona skórka. Wilgotny miękisz. Otwarta struktura, większe pory. Niepowtarzalny, głęboki smak. Świeżość przez długi czas.

 

NASZE ZASADY SĄ WYRYTE NA KAMIENIU

Produkty na kamieniu rosną w spokoju, smak ma czas się wytworzyć, stworzyć głębię.

4 etapowa fermentacja

Sercem produktów na kamieniu jest zawsze naturalny zakwas lub zaczyn - dojrzewają w procesie fermentacji wieloetapowej.

Wypiek

Kamień (wulkaniczny granit z włoskiego regionu Val D’Ossola) powoli, równomiernie nagrzewa się i bardzo długo magazynuje oraz utrzymuje wysoką temperaturę. Pieczenie na kamieniu ułatwia pochłanianie wilgoci z pieczonego ciasta. To gwarantuje, że spód pieczywa będzie idealnie zarumieniony i odpowiednio kruchy.

Skórka

Sposób fermentacji, zakwas i wypiek razem tworzą kombinację, której efektem jest niepowtarzalnie chrupiąca, złotobrązowa skórka. Spód produktów jest dodatkowo posypany semoliną (durum) co zwiększa wrażenie chrupkości i nadaje rustykalny charakter.

SPRAWDŹ NASZE PRODUKTY

Bułka orkiszowa na kamieniu

Bułka orkiszowa

Bułka z maślanką na kamieniu

Bułka z maślanką

Bochen pszenny na kamieniu

Bochen pszenny

Chleb rustykalny wypieczony na kamieniu

Chleb rustykalny