W piekarni Lidla jesteśmy prawie jak w małej piekarence, blisko Ciebie.

Co nas wyróżnia?

Codziennie świeże, smaczne i chrupiące pieczywo.

Szeroka gama produktów, dostępnych przez cały dzień.

Dokładamy wszelkich starań, aby nasze pieczywo było najwyższej jakości.

Dzięki temu, zaspokajamy gusta wszystkich naszych klientów.

Chleby

Bułki i bagietki

PRZEKĄSKI SŁODKIE

PRZEKĄSKI SŁONE

pieczywo z pieca kamiennego

Ciemna, chrupiąca, dobrze wypieczona skórka. Wilgotny miękisz. Otwarta struktura, większe pory. Niepowtarzalny, głęboki smak. Świeżość przez długi czas.

Nasze zasady są wyryte na kamieniu

Produkty na kamieniu rosną w spokoju, smak ma czas się wytworzyć, stworzyć głębię.

4 etapowa fermentacja

Sercem produktów na kamieniu jest zawsze naturalny zakwas lub zaczyn - dojrzewają w procesie fermentacji wieloetapowej.

Wypiek

Kamień (wulkaniczny granit z włoskiego regionu Val D’Ossola) powoli, równomiernie nagrzewa się i bardzo długo magazynuje oraz utrzymuje wysoką temperaturę. Pieczenie na kamieniu ułatwia pochłanianie wilgoci z pieczonego ciasta. To gwarantuje, że spód pieczywa będzie idealnie zarumieniony i odpowiednio kruchy.

Skórka

Sposób fermentacji, zakwas i wypiek razem tworzą kombinację, której efektem jest niepowtarzalnie chrupiąca, złotobrązowa skórka. Spód produktów jest dodatkowo posypany semoliną (durum) co zwiększa wrażenie chrupkości i nadaje rustykalny charakter.

PRODUKTY Z PIECA KAMIENNEGO