Ta przeglądarka nie jest przez nas wspierana!
              Aby wyświetlić stronę poprawnie, użyj jednej z następujących przeglądarek:Uwaga!Jeśli będziesz kontynuować za pomocą tej przeglądarki, Twoje zakupy mogą się nie udać :(

              Roślinna MAGDA

              to rodzinna firma spod Zakopanego, produkująca najpopularniejszy jogurt wegański w Polsce – Planton. Historia tego sukcesu zaczyna się w latach 50-siątych ubiegłego wieku, kiedy to tradycyjną mleczarnie prowadził jeszcze dziadek Magdy Kubit - obecnej właścicielki firmy. Następnie tradycję mleczarską kontynuuje tata i oficjalnie, w roku 1991 powstaje firma „MAGDA”, zajmująca się produkcją jogurtów, kefiru czy śmietany na mleku krowim.


              W roku 2017 stery oficjalnie przejmuje Magda - wegetarianka i architekt wnętrz, która z wielkim poszanowaniem tradycji i natury, postanawia tworzyć produkty roślinne, w zgodzie z własnymi przekonaniami.


              W 2018 r., Magda zaczyna współpracę z siecią Lidl Polska, która jako pierwsza w kraju dostrzegła potrzebę klientów oferując szeroki asortyment oferty wegańskiej.Po roku współpracy, portfolio produktów rozszerza się o dwie marki własne - PILOS KOKOS VEGANGURT oraz ekologiczną BIO ORGANIC KOKOS VEGANGURT.Wyjątkowość tych produktów zostaje doceniana przez coraz większą rzeszę zwolenników, a dzięki sieci Lidl, produkty Magdy mogą trafiać na kolejne rynki Europy.


              W 2020 roku, firma staje się w 100% roślinna i kończy produkcję na bazie surowców odzwierzęcych. Decyzja ta była spowodowana prywatnymi wartościami i przekonaniami Magdy, a nie czynnikiem biznesowym. Jest to fenomen na skalę światową, który opisywany jest od Brazylii, po Stany Zjednoczone i Australię.Cel to pokazać, że: roślinnie znaczy smaczniej i zdrowiej!


              A cel, to pokazać, że: roślinnie znaczy smaczniej i zdrowiej!

              Jogurty roślinne z PODHALA

              W ofercie Lidla znajdziesz szeroką ofertę polskich produktów! Codziennie o jakość dbają najlepsi dostawcy, którzy z wielką pasją prowadzą swoje działalności!

              Poznajcie Magdalenę Kubit – przedsiębiorczynię z Podhala! Jogurty roślinne Magdy powstały z miłości do kuchni wegańskiej, a ich smak jest znany w całej Europie!

              Wyjątkowe produkty produkowane są w całej Polsce, a Lidl wspiera najlepszych polskich dostawców!

              SERY Z LUBELSZCZYZNY OD SPÓŁDZIELNI MLECZARSKIEJ RYKI

              SERY Z LUBELSZCZYZNY OD SPÓŁDZIELNI MLECZARSKIEJ RYKI

              Spółdzielnia Mleczarska Ryki to polski producent serów żółtych-dojrzewających z Lubelszczyzny. Od ponad 90 lat łączy doświadczenie wielu pokoleń mistrzów serowarstwa, unikalne receptury oraz nowoczesną technologię.


              Gwarancją jakości serów z SM RYKI jest używane do produkcji najwyższej jakości mleko. Pochodzi ono z jednej z najczystszych krain w Polsce – Lubelszczyzny. Pachnące ziołami nadwieprzańskie łąki i przekazywane od pokoleń zamiłowanie do rolnictwa sprawiają, że powstające sery zachwycają unikalnym smakiem. Wartością firmy jest przede wszystkim kultywowanie polskich tradycji, a także dbanie o najlepszą jakość produktów. To wszystko sprawia, że SM Ryki zaliczana jest dziś do najlepszych polskich producentów serów. Serowi smakosze z pewnością docenią walory serów typu holenderskiego i holendersko-szwajcarskiego, jakie oferuje SM Ryki.


              Spółdzielnia Mleczarska Ryki od kilku lat owocnie współpracuje z Lidl Polska. Na półce sklepowej możemy znaleźć takie produkty mleczarni jak: Rycki Edam Exclusive, Rycki Maasdam, dłużej dojrzewający Cezar oraz sery o prostym składzie: Rycki Edam i Rycki Koneser. Wspieranie polskości i najwyższa jakość produktów to wspólne dewizy obu firm.

              Sery z LUBELSZCZYZNY

              Poznajcie Małgorzatę Ceglarską – serowara z Ryk! Na malowniczej Lubelszczyźnie, w mleczarni Ryki powstaje Rycki Edam – ser żółty znany w całym kraju! Wyjątkowe produkty produkowane są w całej Polsce, a Lidl wspiera najlepszych polskich dostawców!

              JAJA Z MAZOWSZA OD OVOVITA

              JAJA Z MAZOWSZA OD OVOVITA

              Ovovita to ekspert od przemysłu jajczarskiego - firma, która mimo dużej skali działania, od 30 lat zachowuje wyjątkowy charakter rodzinnego przedsiębiorstwa.


              Dostarczane nieprzerwanie od ponad dekady do Lidl Polska jaja pochodzą od kur karmionych wyłącznie naturalnymi paszami z polskich zbóż. W firmie wykorzystywane są nowoczesne techniki sortowania i pakowania jaj. Dzięki pełnej automatyzacji linii delikatny ładunek, jakim jest jajo, ani razu nie trafia w ręce człowieka. Technologia produkcji obejmuje detekcję stłuczonych jaj za pomocą czujników ultradźwiękowych, wyszukiwanie zabrudzonych jaj, dezynfekcję UV, sortowanie na klasy wagowe oraz pakowanie.


              Oprócz produkcji jaj firma zajmuje się też ich przetwórstwem. Ovovita produkuje płynne, suszone i gotowane przetwory jajeczne. 10 tys. m2 powierzchni hal produkcyjnych mieści kilometry aseptycznych linii technologicznych.


              Firma dysponuje specjalistycznie wyposażonym laboratorium, w którym odbywa się codzienna kontrola jakości zarówno gotowych produktów, jak i surowców. Liczne kontrole, audyty zewnętrzne i wprowadzone systemy zarządzania potwierdzają spełnianie bardzo wysokich standardów jakościowych.



              Ovovita zrealizowała pierwsze dostawy jaj do Lidl Polska 13 lat temu. Długoletnia współpraca przerodziła się w partnerstwo biznesowe oparte na obopólnym zaufaniu i zrozumieniu. Przez te wszystkie lata Ovovita wspólnie z Lidlem pracuje na zadowolenie Konsumentów dostarczając Polakom naturalne produkty najwyższej jakości.

              Jaja z MAZOWSZA

              Poznajcie Piotra Markiewicza – dyrektora z Ovovity! Świeże jaja ściółkowe z Mazowsza dla całej Polski dostarcza rodzinna firma Ovovita!

              SCHAB Z KASZUB OD SKIBA S.A.

              SCHAB Z KASZUB OD SKIBA S.A.

              Zakłady mięsne Skiba S.A.

              Miłość do tradycyjnych kaszubskich smaków, chęć przekazania ich następnym pokoleniom, a także nieustanny rozwój, doskonalenie i odkrywanie nowych receptur — to misja firmy Zakłady Mięsne Skiba S.A.


              Już od ponad ćwierć wieku Zakłady Mięsne Skiba S.A. dostarczają najsmaczniejsze wędliny oraz wyselekcjonowane mięsa najwyższej jakości. Wszystko zaczęło się przed wielu laty od niewielkiego zakładu zatrudniającego zaledwie 12 pracowników. W ofercie było wówczas 20 produktów, zaś ich odbiorcami byli najbliżsi znajomi, rodzina i lokalni odbiorcy. Dzisiaj przedsiębiorstwo jest nadal firmą rodzinną i idealnym przykładem na to, że z sukcesem można połączyć tradycję i nowoczesność. Z siecią Lidl współpracuje od 2016 roku. Wysoka jakość i bezpieczeństwo żywności stanowią podstawę międzynarodowych systemów IFS i BRC wdrożonych i certyfikowanych w zakładach.


              Wszystkie działania są zgodne z główną dewizą firmy „W dobrym smaku”. Spółka docenia swoich partnerów, szanuje odbiorców i dba o środowisko naturalne ze szczególnym uwzględnieniem dobrych relacji z lokalną społecznością oraz z poszanowaniem naturalnej spuścizny regionu.

              Schab z KASZUB

              Andrzej Skiba z żoną prowadzi zakład mięsny z ponad 25-letnią tradycją! Dziś Skiba S.A. dostarcza pyszny schab prosto z Kaszub na stoły w całym kraju!