Ta przeglądarka nie jest przez nas wspierana!
Aby wyświetlić stronę poprawnie, użyj jednej z następujących przeglądarek:Uwaga!Jeśli będziesz kontynuować za pomocą tej przeglądarki, Twoje zakupy mogą się nie udać :(
Text And Image Section

Jak przygotować czekoladę na patyku?

Czekolada na patyku to idealny sposób na przygotowanie pysznego i efektownego deseru, który zachwyci zarówno dzieci, jak i dorosłych. Pokażemy Ci, jak w prosty sposób stworzyć te smakowite czekoladowe przysmaki, które doskonale sprawdzą się jako słodki upominek lub dodatek do gorącej czekolady. Przygotuj wszystkie składniki i postępuj zgodnie z instrukcjami, aby cieszyć się domową czekoladą na patyku. Zaczynamy!

Składniki:

- 400 g gorzkiej czekolady Lidl,

- 4 łyżki cukru kokosowego,

- 4 łyżki kakao o obniżonej zawartości tłuszczu,

- 2 łyżeczki cynamonu,

- 4 łyżki herbaty świątecznej Lidl

Text And Image Section

Sposób wykonania:

  1. Czekoladę posiekaj nożem na desce do krojenia.
  2. Roztop w kąpieli wodnej. Wymieszaj z 3 łyżkami świątecznej herbaty, cukrem kokosowym, cynamonem i 3 łyżkami kakao.
  3. Przelej masę do silikonowych foremek na kostki lodu i odczekaj kilka minut, aż lekko zastygnie.
  4. Wetknij do środka drewniane patyczki.
  5. Oprósz pozostałą herbatą i kakao w proszku i pozostaw w lodówce do całkowitego zastygnięcia.