Ta przeglądarka nie jest przez nas wspierana!
                  Aby wyświetlić stronę poprawnie, użyj jednej z następujących przeglądarek:Uwaga!Jeśli będziesz kontynuować za pomocą tej przeglądarki, Twoje zakupy mogą się nie udać :(

                  Stół, przy którym znajdzie się miejsce dla wszystkich, radość dzielenia się i posiłki przyrządzone w oparciu o proste, autentyczne produkty – oto włoska filozofia gotowania!

                  W zgodzie ze śródziemnomorskim przepisem na życie pełne smaku, słońca i bliskości powstała rodzina produktów Italiamo!

                  Znajdziesz w niej najlepszej jakości oliwy, makarony, passaty i sosy idealne na obiad we włoskim stylu, sery (np. parmezan, pecorino, scamorza) nadające smak każdej paście, wędliny, przekąski do pochrupania i desery do rozmakowania się w chwili, która przeniesie Cię do małej kafeterii.

                  Zainspiruj się przepisami na proste dania i bądź blisko prawdziwych smaków. Oferta produktów Italiamo jest ich pełna!

                  NASZE WYRÓŻNIKI

                  1. Odkryj bogatą ofertę Italiamo

                    Odkryj bogatą ofertę Italiamo

                    Wybierz się w kulinarną podróż i zasmakuj kuchni w stylu włoskim – poznaj jej słodkie i słone oblicze

                  2. Chroniona nazwa pochodzenia

                    Chroniona nazwa pochodzenia

                    Oznacza produkt pochodzący z miejsca, którego jakość lub cechy charakterystyczne są w istotnej mierze zasługą szczególnego środowiska geograficznego

                  3. Chronione oznaczenie geograficzne

                    Chronione oznaczenie geograficzne

                    Oznacza nazwę regionu, określonego miejsca lub w wyjątkowych przypadkach kraju, która służy do oznaczenia produktu rolnego lub środka spożywczego

                  Mascarpone

                  Mascarpone

                  Tiramisu? Pyszne kremy do ciasta? Mascarpone sprawdzi się idealnie w przygotowaniu słodkich deserów. Stosuje się go także do wzbogacenia smaku sosów, zup krem czy przygotowania dipów do pieczywa i grzanek.

                  Ser pecorino romano DOP

                  Ser pecorino romano DOP

                  Charakteryzuje się wyrazistym, przyjemnie ostrym i bardzo słonym smakiem. Często wykorzystywany jest jako dodatek do sałatek, makaronów i dań głównych.

                  Ser ricotta z mleka owczego

                  Ser ricotta z mleka owczego

                  Ricotta z owczego mleka to prawdziwa rozkosz dla miłośników kremowych, rozpływających się w ustach serów. Wysokiej jakości produkt perfekcyjnie nadaje się do włoskich deserów, np. do cannoli, a także jako dodatek do sosów i makaronów.

                  UŻYJ SERÓW W PRZEPISACH

                  Włoska szynka surowa dojrzewająca 14 miesięcy Prosciutto crudo

                  Włoska szynka surowa dojrzewająca 14 miesięcy Prosciutto crudo

                  Aromatyczna, o delikatnym, słodkim smaku – idealna jako dodatek do pizzy oraz tostów. Wspaniale komponuje się również z owocami, koniecznie spróbuj jej połączenia z arbuzem!

                  Prosciutto di Parma

                  Prosciutto di Parma

                  Surowa, podsuszana szynka pochodząca z regionu Emilia-Romania z regionu Parma. Ma łagodny i słodki smak ze względu na niższą zawartość soli.

                  Salami veronese

                  Salami veronese

                  To gruboziarnista wędlina włoska, która zachwyca wyrazistym smakiem. Zawdzięcza go doprawieniu mięsa wieprzowego czosnkiem. Produkowana jest we Włoszech z najwyższej jakości produktów. Idealna jako dodatek do antipasti.

                  Salami ventricina

                  Salami ventricina

                  To tradycyjne dojrzewające salami gruboziarniste. Włoska wędlina wieprzowa ma pikantny smak, bo doprawiona jest czosnkiem, białym i czarnym pieprzem oraz pepperoncini. Świetnie nadaje się na antipasti i jako dodatek do włoskich dań.

                  UŻYJ WĘDLIN W PRZEPISACH

                  UŻYJ MAKARONÓW W PRZEPISACH

                  Pizza z oliwkami i serem caciocavallo

                  Pizza z oliwkami i serem caciocavallo

                  Połączenie wyrazistego smaku sera oraz nuty goryczy oliwek – spróbuj koniecznie!


                  Sardele

                  Sardele

                  Przekąska w stylu włoskim, którą przygotujesz w kilka minut. Na bagietkę połóż pomidorki pokrojone w kostkę, kilka plastrów mozzarelli oraz sardele. Zapiecz całość w piekarniku. Smacznego!

                  Sos z żółtych pomidorów

                  Sos z żółtych pomidorów

                  Delikatny, słodko-kwaśny i atrakcyjny dodatek do wielu dań. Wykorzystasz go do makaronów, pizzy, kanapek czy też jako bazę do dań gulaszowych i zup.

                  Pesto z Sycylii

                  Pesto z Sycylii

                  Wykonane wyłącznie z bazylii, pietruszki, czosnku i szczypty chili. Może być stosowane jako dodatek do salami lub deski wędlin lub serów.

                  Pesto z pistacjami

                  Pesto z pistacjami

                  Wyróżnia się niepowtarzalnym smakiem pistacji, wzbogaconym prawdziwym parmigiano reggiano.

                  Oliwa z oliwek niefiltrowana

                  Oliwa z oliwek niefiltrowana

                  Wytłaczana z oliwek najwyższej kategorii. Zawiera cząstki miąższu, charakteryzuje się korzennym i lekko gorzkawym smakiem.

                  UŻYJ TYCH PRODUKTÓW W PRZEPISACH

                  Cannoli

                  Cannoli

                  Przysmak w stylu sycylijskim ceniony na całym świecie. Chrupiący wafelek wypełniony słodkim i delikatnym kremem: waniliowym lub pistacjowym.

                  Espresso

                  Espresso

                  To sposób parzenia kawy wywodzący się z Włoch. Nazwa pochodzi od słowa espressivo, czyli wyrazisty.

                  UŻYJ TYCH PRODUKTÓW W PRZEPISACH