Tak powstaje aromatyczna kawa Bellarom, która trafia do Twojej filiżanki
WŁASNA PALARNIA
Produkowane we własnej palarni Bon Presso w Rheine, w Niemczech.
PRODUKCJA
Produkcja korzystna dla plantatorów i przyjazna dla środowiska: certyfikat Rainforest Alliance oraz wykorzystywanie 100% prądu z odnawialnych źródeł energii.
JAKOŚĆ
Najwyższa jakość w dwóch wariantach - kawa ziarnista i mielona.
BELLAROM BARISTA
Barista Crema
Kawa palona, ziarnista
MOC: 3/5
Idealna do: Caffe crema, caffe latte oraz cafe au lait
Jasno palona mieszanka arabiki i robusty o aromacie orzechów laskowych i czekolady. W espresso intensywnie czekoladowa z orzechowymi nutami. Wprost stworzona do kawy z mlekiem. Doskonale sprawdzi się zarówno w ekspresach kolbowych, jak i automatycznych.
Barista Espresso
Kawa palona, ziarnista
MOC: 4/5
Idealna do: espresso, cappuccino oraz flat white
To ciemniej palona kawa we włoskim stylu. Mieszanka robusty i arabiki pasująca idealnie do porannego espresso. W profilu wyczuwalna jest czekolada, karmel oraz orzechy ziemne. Jako czarna kawa doskonale sprawdzi się we wszystkich rodzajach ekspresów: automatycznych oraz kolbowych, a także w tradycyjnej kawiarce.
Bellarom BARISTA ORIGINS Colombia
Kawa palona, mielona. 100% Arabica
INTENSYWNOŚĆ: 3/5
Harmonijny smak o lekko cytrusowej nucie. Dorodne ziarnia Arabiki zostały zebrane na urodzajnych wyżynach pomiędzy 1200 a 2000m n.p.m. należących do tzw. Trójkąta Kawowego ciągnącego się przez kilka departamentów Kolumbii między miastami Medellin a Cali.
Bellarom BARISTA ORIGINS Mexico
Kawa palona, mielona. 100% Arabica
INTENSYWNOŚĆ: 3/5
Aromatyczny smak z łagodnym aromatem.
Dojrzałe ziarna Arabiki rozpoczęły swoją podróż na południu Meksyku, przy pograniczu z Gwatemalą, gdzie zostały starannie wyselekcjonowane na wysokości pomiędzy 800 a 1700m n.p.m.
Bellarom BARISTA ORIGINS Brazil
Kawa palona, mielona. 100% Arabica
INTENSYWNOŚĆ: 3/5
Głębia smaku z orzechowym akcentem.
Naturalne ziarna Arabiki wyrosły na wysokości między 600 a 1200m n.p.m. w Brazylii i właśnie one tworzą słynną, szczególnie delikatną kawę Santos.
Kawa Bellarom BARISTA 100% Arabica
Mieszanka kawy rozpuszczalnej liofilizowanej i kawy palonej mielonej
To rewolucyjne połączenie kawy rozpuszczalnej z drobno zmielonymi, idealnie upalonymi ziarnami kawy, które dojrzewały na najlepszych kolumbijskich plantacjach. Pokochaj moc i aromat ziaren kawy mielonej oraz wyjątkowy smak kawy rozpuszczalnej, doceniając jednocześnie łatwość i szybkość jej przygotowania.
BELLAROM
CAFFE CREMA CLASSICO
Kawa palona, ziarnista
MOC: 3/5
Idealna do: Espresso, Caffe crema, Cappucino i Latte Macchiato
Mieszanka arabiki i robusty, o wspaniałym kremowym i aksamitnym smaku. Idealna do kawy z mlekiem. Doskonale sprawdzi się w ekspresach automatycznych.
CAFFE CREMA & AROMA
Kawa palona, ziarnista
MOC: 3/5
Idealna do: Espresso, Caffe crema, Cappucino i Latte Macchiato
100% Arabica, doskonale sprawdzi się w ekspresach automatycznych.
Espresso Cremoso
Kawa palona, ziarnista
MOC: 4/5
Idealna do: Espresso, Caffe crema, Cappucino i Latte Macchiato
100% Arabica, o intensywnym i aksamitnym smaku. Doskonale sprawdzi się w ekspresach automatycznych.
GOLD CREMA
Kawa palona, ziarnista
MOC: 4/5
Idealna do: Caffe crema
100% Arabica
GOLD
Kawa palona, mielona
MOC: 4/5
Idealna do: Espresso, Caffe crema, Cappucino i Latte Macchiato
100% Arabica o głębokim, intensywnym smaku. Idealna do kawy z mlekiem. Doskonale sprawdzi się w ekspresach automatycznych, kawiarkach lub zaparzaczach tłokowych, tzw. french press.
INSPIRACJE KAWOWE Z KUCHNIĄ LIDLA!
Ciasto kawowe
Połączenie kawy i awokado w deserze? Wypróbuj przepis Kingi i przekonaj się jakie to pyszne! Przed podaniem całość udekoruj jeżynami i listkami mięty.
SPRAWDŹDeser cappucinno
Delikatne kawowe ciastko, podane z kremową śmietanką, oprószoną cynamonem - taki jest deser cappuccino!
SPRAWDŹTiramisu
Kawa, mascarpone i amaretto – prawdziwa klasyka deserów we włoskim stylu! Sprawdź też wersję z malinami, którą pokochają dzieci!
SPRAWDŹ
KAWOWE PORADY
Arabica czy robusta – który gatunek kawy wybrać?
Arabica czy robusta? To temat wielu sporów i dyskusji toczących się wśród fanów tego szlachetnego napoju, jakim jest kawa. Każda z nich ma inne wymagania i dostarcza nam zupełnie innych smakowych wrażeń. Jakie są różnice? Dowiedz się więcej!
WIĘCEJKawa jak z kawiarni w zaciszu domowym
Kawa to napój, który towarzyszy nam kilka razy dziennie. Wyjścia do kawiarni są przyjemne, ale nie zawsze możemy sobie na to pozwolić. Najczęściej kawę pijemy w domu. Jest kilka zasad i prostych trików, które poczuć się nam jak w kawiarnii.
WIĘCEJRodzaje kaw
Jeśli widząc listę kaw w kawiarni, zastanawiasz się, czym różni się espresso od espresso macchiato, to zdecydowanie ten artykuł jest dla Ciebie! Zebraliśmy w nim informacje o najpopularniejszych rodzajach kawy.
WIĘCEJ